СБУ викрила міжнародну фінансову аферу за участю російського байкера «Хірурга»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.05.2015 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25021

Співробітники Служби безпеки України викрили протиправний механізм, через який російський байкер на прізвисько «Хірург» спільно з менеджментом двох фінансових компаній «Forex Trend» і ТОВ «Форекс тренд» привласнив кошти громадян України, Росії та країн СНД, частину з яких направив на фінансування терористів з т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що зловмисники заволоділи коштами, які громадяни вкладали у компанії для подальшого інвестування на міжнародних фінансових ринках. Шахраї переводили гроші у готівку через рахунки, які були відкриті на членів байкерського клубу «Нічні вовки», частина привласненої суми перераховувалася на підтримку бойовиків з т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Співробітники СБ України під час обшуків у представників українських офісів компаній вилучили фінансово-господарську документацію, яка підтверджує проведення оборудок, у тому числі і з використанням російських фінансових інструментів. Правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з файлами, в яких міститься інформація про незаконні фінансові операції, а також значну суму готівки у російських рублях і доларах США та пам’ятні нагороди ФСБ РФ: кортик і годинник.

Слідчими Служби безпеки України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.