Україна може почати консультації про розміщення компонентів ПРО

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 20.05.2015 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25026

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов не виключає, що Україна розпочне консультації щодо розміщення компонентів системи протиракетної оборони на своїй території.

«Для того, щоб реально протистояти безумцю, який погрожує світу потужним ядерним потенціалом, одних зусиль нашої країни недостатньо. Потрібна взаємодія і системна координація зусиль усіх провідних країн світу. Це повинен бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. У тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО. Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки, ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України», – сказав Турчинов в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, Росія продовжує розгортати на території окупованого Криму додаткові наступальні системи озброєнь і веде активну роботу з розміщення на півострові ядерної зброї і засобів доставки ядерних зарядів.

Раніше влада Росії заявляла, що Москва має право розмістити ядерну зброю в Криму, бо це тепер «частина Росії».

Москва анексувала український Крим у березні минулого року.

Росія є одним із підписантів Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Договір також підписали Велика Британія і США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.