Росія судитиметься з Україною у разі невиплати $75 млн за єврооблігаціями

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.05.2015 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25028

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов пригрозив Україні судом у випадку неповернення боргу.

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами 20 травня у Москві.

«У червні ми чекаємо $ 75 млн оплати. Побачимо, якщо вони пропустять платіж, ми використаємо наше право звернутися до суду», - зазначив російський посадовець.

«Якщо Росія судитиметься з Україною, це може бути стимулом для інших кредиторів, щоб піти тим самим маршрутом», - зазначає Якоб Крістенсен, економіст Exotix Partners LLP в Лондоні.

«Я б не припускала, що Україна готова до дефолту за російськими облігаціями. Вони (українська сторона – ред.) заявляли, що хочуть реструктурувати їх на тих умовах, як і інші», - зазначила Анна Гельперн, професор права Джорджтаунського університету.

Як відомо, Росія відмовилася від переговорів щодо реструктуризації $ 3 млрд зовнішнього України, який загалом становить $ 23 млрд.

Найбільшим кредитором України є Franklin Templeton, яка разом з трьома іншими компаніями володіє $ 8,9 млрд боргу країни.

Нагадаємо, МВФ запланував найближчий перегляд фінансової ситуації України на 15 червня.

МВФ назвав реструктуризацію українського боргу «життєво важливою», однак не повідомив, чи виступатиме проти виплати за кредитами, якщо угода про реструктуризацію не буде укладена. Разом з тим МВФ висунув неборгові вимоги перед Києвом: реструктуризація національної траншів прив’язали до квартальних оглядів. Повний пакет МВФ з підтримки України становить $ 17, 5 млн.

Планується, що програма МВФ з кредитування України завершиться траншем у розмірі $ 631 млн в грудні 2018 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.