Названо українські підприємства, які працюють на світовий автопром

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.05.2015 05:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25032

Сьогодні в Україні налічується добрий десяток заводів, які випускають різні компоненти для таких відомих автомобільних автовиробників як Ferrari, Porsche, Land Rover, Audi, BMW, Fiat, Daimler, Vokswagen, Skoda, Nissan, Renault.

Портал cardiagram.com.ua назвав найбільш великі українські підприємства, що допомагають західноєвропейському автопрому. Більшість з них розташовані на території Західної України.

Відкриває список ВО "Карпати", яке випускає електропроводку для таких машин як Porsche, Mercedes, Volkswagen і Skoda. Інше підприємство - "Точприлад" з Мукачева спеціалізується як на проводці, так і на акустиці і ряді інших електронних компонентів - для BMW, Land Rover, Mercedes, Volkswagen та ін.

"Точприлад" працює в партнерстві з такими відомими виробниками акустичних систем як австрійською фірмою Knowles і бельгійської D&M. Третє підприємство - "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед" (Івано-Франківськ) випускає також проводку, а також коннектори для BMW, Opel, Mercedes, Skoda, Fiat.

А ось підприємство "Костал-Україна" знаходиться вже в Київській області (Переяслав-Хмельницький) і спеціалізується на електроніці, у тому числі при виробництві рульових колонок. Воно є дочірнім підприємством німецької компанії KOSTAL, яка налічує 18 заводів по всьому світу. Клієнти компанії - Ford, Audi, Volkswagen, Mercedes, Renault, BMW та ін. Цікаво і підприємство "Бадер Україна" з Львівської області (м. Городок), що випускає шкіряні чохли для машин такого бренду як Audi.

Особливо відзначилася з українських постачальників - фірма "ВЕТ Аутомотив Україна" (Закарпатська область, м. Виноградів), яка постачає системи підігріву сидінь, а також електронні датчики не тільки для BMW, Mercedes, Opel, Volkswagen, але також і для Ferrari і Porsche.

Що ж стосується автомобілів японський марок, то в Україні для машин Nissan випускає електропроводку чернівецький завод "SEWS Україна". А в Тернопільській області знаходиться Sumitomo Electric Bordnetze - міжнародний виробник кабелів. В Україні перший кабельний завод Sumitomo з’явився в 2006 році. Його клієнти – компанія Volkswagen.

І, нарешті, "Виробниче підприємство – "Автомобільні технології" з міста Краковець Львівській області входить у "Бош Україна" і є постачальником саме запчастин – для таких брендів, як Volkswagen, BMW, Mercedes і ряду інших. На заводі займаються відновлення старих генераторів і стартерів, які постачаються на європейські склади.

Sumitomo Electric Bordnetze Україна - виробництво автомобільної проводки


Як слушно зауважили в коментарях читачі порталу, варто також згадати що підприємство "ІСТА" виробляє акумуляторні батареї для автомобілів Renault, електронні датчики для Skoda виробляє підприємство "ВЛАД+" в м.Тальне Черкаської області, в Конотопі на Сумщині - поршневі циліндри для Land Rover, а в м.Малин Житомирської області на підприємстві Datwyler Sealing technologies Ukraine - гумові ущільнювачі для багатьох світових автовиробників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.