Президент Ющенко збирав у себе силовиків

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.04.2007 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2504

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із керівниками силових міністерств та відомств.

На зустрічі Віктор Ющенко наголосив на неприпустимості будь-якого силового втручання в процес врегулювання політичної кризи. «Звертаюся до вас як до керівників, за якими стоять десятки тисяч воєнізованих людей: конфлікт, який ми маємо, носить політичний характер. Політики повинні розв’язувати конфлікти політичним способом», – заявив Віктор Ющенко.

Глава держави закликав керівників силових структур не проводити жодних мобілізаційних заходів із силами, які перебувають у їхньому підпорядкуванні, наголосивши, що ситуація в країні є штатною і «вимагає розв’язання виключно демократичним шляхом».

Віктор Ющенко звернувся до керівників з проханням «донести своїм структурам повну інформацію про причини і мотиви того, що спричинило сьогоднішню ситуацію». «Мова йде про загрозу конституційному ладу і порушення фундаментального права людини – права вибору», – сказав він.

В. Ющенко закликав утримуватися від емоційних дій та діяти відповідно до Конституції і норм чинного законодавства. «Я сподіваюся, ви свідомі того, як сьогодні важливо виконати всі, до деталей, положення Конституції України, які регулюють вашу діяльність. Ваша ключова місія – бути поза політикою», – наголосив Президент.

«Ви несете повну відповідальність за збереження громадського порядку. Ваша позиція має бути сильною, коли мова йде про те, як захистити людину від насилля, зла, шантажу, протистояння, незалежно від її політичних симпатій. Це ваш обов’язок», – підкреслив Віктор Ющенко.

Глава держави також звернувся до Генерального прокурора із проханням найближчим часом здійснити перевірку щодо законності рішень, прийнятих українським парламентом після оприлюднення Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

«Сьогодні я підпишу Указ про скасування постанови уряду, прийнятої в ніч з понеділка на вівторок. Також будуть подані відповідні судові позови стосовно дій, які відбулися в парламенті та уряді, що носять незаконний, антиконституційний характер», – повідомив Президент.

Участь у зустрічі взяли Генеральний прокурор України О.Медведько, міністр оборони України А.Гриценко, міністр внутрішніх справ України В.Цушко, в.о.Глави СБУ В.Наливайченко, Голова Держприкордонслужби М.Литвин, начальник Генштабу – Головнокомандувач Збройних Сил України С.Кириченко, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС України О.Кіхтенко, Керівник ГУР МО України О.Галака, Голова Служби зовнішньої розвідки М.Маломуж, Секретар РНБОУ В. Гайдук, Представник Президента України у Верховній Раді Р. Зварич, керівництво Секретаріату Президента України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.