Ситуація на фронті: російські бойовики перетворюють Мінські домовленості у міф для політиків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.05.2015 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25042

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Противник застосовує широкий спектр озброєнь – від стрілецької зброї до 122-мм гармат.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. Вчора бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після опівдня. Противник веде надзвичайно щільний вогонь зі ствольної артилерії, 120-мм мінометів, танків. Окрім стрільби по бойових позиціях сил АТО, терористи «ДНР» вели вогонь зі 122-мм гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі серед цивільних: загинула 1 людина, а ще 2 – отримали осколкові поранення. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Представники Спільного центру з координації та контролю надали інформацію про ці зухвалі порушення перемир’я з боку проросійських бандформувань спостерігачам ОБСЄ.

Тривають зіткнення і на західних та східних околицях Горлівки. Противник зосередив у цьому районі значну кількість 120-мм мінометів та іншого важкого озброєння, та інтенсивно його застосовує.

На Луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської, переважно зі стрілецької зброї.

Вчора в зоні АТО зафіксовано 23 польоти ворожих БПЛА. Ще 2 безпілотники було виявлено нашими прикордонниками на адміністративній межі з окупованим Кримом. Ще 1 літальний апарат,який незаконно перетнув кордон, українськіприкордонники зафіксували на кордоні з Росією в Сумській області.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 12 – отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.