У Росії відбуваються раптові навчання авіації і протиповітряної оборони

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.05.2015 10:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25047

У Росії з 25 травня відбувається раптова перевірка бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони Центрального військового округу, залучені сили приведені в «повну» бойову готовність.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони Росії.

«За рішенням Верховного головнокомандувача Збройними силами Російської Федерації Владіміра Путіна в рамках підготовки до стратегічних навчань «Центр-2015» проводиться раптова перевірка бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони Центрального військового округу», – ідеться в повідомленні.

За даними Міноборони Росії, до перевірки залучені близько 12 тисяч військовослужбовців, до 250 літаків і вертольотів, близько 700 одиниць різного озброєння і військової техніки.

«Передові групи авіаційних частин і з’єднань здійснюють перебазування на оперативні аеродроми для їхньої підготовки до прийому основних сил. Підрозділи протиповітряної оборони, підняті по тривозі, роблять марші в райони зосередження», – інформують російські військові.

У понеділок, 25 травня, 100 винищувачів і чотири тисячі військовослужбовців зі США і восьми країн Європи розпочали спільні маневри в Арктиці. Навчання відбуваються в північних районах Норвегії, Швеції та Фінляндії, їхня мета – перевірка взаємодії північних країн поблизу кордонів Росії.

Росія нарощує військову присутність біля українського кордону. США, Євросоюз та інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму та роль Москви у конфлікті на Донбасі. Москва заперечує звинувачення у постачанні зброї та особового складу, кажучи, що на сході України воюють «добровольці».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.