Президент обговорив майбутні вибори із Головою ЦВК Давидовичем. Підрахуя до Президента не викликали

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.04.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2505

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою ЦВК Ярославом Давидовичем.

На початку зустрічі, передає прес-служба, Глава держави закликав керівника Центрвиборчкому дивитися на ситуацію, що склалася навколо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і, відповідно, проведення позачергових виборів, виключно з точки зору права. «Метод її врегулювання може бути тільки демократичним», – підкреслив В. Ющенко.

На переконання Глави держави, слід зупинити «антиконституційний процес», що виник внаслідок нелегітимного шляху формування коаліції депутатських фракцій в парламенті. Головне нині «не допустити ревізію волевиявлення» громадян, підкреслив він.

«Тому зараз ми будемо діяти, щоб забезпечити волю людей, закон, забезпечити проведення демократичних виборів – спокійно, без галасу», – сказав В. Ющенко, додавши, що йдеться про надання можливості як представникам більшості, так і опозиції висловитися по суті виборів, звернутися до людей, отримати чи ні їх підтримку.

«Є політичний конфлікт між позицією і опозицією, який повинен вирішитися в чесний демократичний спосіб. Я просив би в цьому процесі триматися виключно правової площини», – наголосив Президент. Він додав, що готовий дати відповідні доручення для забезпечення виборів 27 травня.

У ході зустрічі голова ЦВК поінформував Президента про заходи, які необхідно здійснити для організації та проведення позачергових виборів. Я. Давидович висловив готовність провести вибори у визначений законом термін.

Як повідомлялося раніше, вчора вночі більшовики, від імені парламенту, скасували Постанову ВР про призначення персонального складу ЦВК і повернення на свою посаду Підрахуя-Ківалова. Проте, як зазначає більшість експертів, якщо вважати таке рішення законним, то виникає ситуація нелегітимності нинішнього депутатського складу парламенту, оскільки вибори проводилися нинішнім складом ЦВК, а відтак постнови, в тому числі про набуття нардепами повноважень - опиняються під знаком питання. Бо нелегітимний ЦВК не може проводити вибори, а тим більше - визнавати повноваження нардепів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.