Штайнмаєр застерігає від нової ескалації конфлікту на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.05.2015 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25071

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр перед своїм візитом до України застеріг від нової військової ескалації на сході держави.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від нового витку ескалації конфлікту на Донбасі. "Кризу ще далеко не вирішено. Постійні порушення режиму припинення вогню несуть із собою небезпеку нової військової ескалації", - сказав він у п’ятницю, 29 травня, перед поїздкою до України.

Під час візиту Штайнмаєр має намір відвідати зокрема Київ і Дніпропетровськ. Програмою поїздки на п’ятницю заплановані зустрічі глави німецького МЗС із президентом України Петром Порошенком та главою уряду Арсенієм Яценюком. Під час поїздки йтиметься зокрема про досягнення поступу в реалізації мінських домовленостей, повідомляє інформагенція dpa.

Підтримка для України

Штайнмаєр також пообіцяв підтримку Києву з боку Берліна на шляху втілення реформ в Україні. За його словами, "Україна заслуговує на справжній шанс мати змогу зараз повноцінно реалізувати необхідні глибокі реформи. Для цього необхідна сильна політична воля влади в Києві, але також і активна й довготривала допомога з боку міжнародної спільноти".

У Дніпропетровську глава німецького МЗС має намір також зустрітися із представниками спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ), яка на сьогоднішній день працює на Донбасі. Перед поїздкою Штайнмаєр у черговий раз наголосив на необхідності забезпечити міжнародним спостерігачам "стовідсотковий доступ" до зони протистояння на Сході України.

Це перший візит німецького міністра до України в поточному році. Втім, за останні місяці Штайнмаєр неодноразово виступав приймаючою стороною в зустрічах щодо врегулювання українсько-російської кризи в Німеччині, нагадує dpa.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.