Футбольний скандал. Генсека ФІФА впіймали на сумнівних грошових операціях

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.06.2015 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25074

Генеральний секретар Міжнародної федерації футболу Жером Вальке, за даними правоохоронних органів США, перевів 10 мільйонів доларів одному з ключових фігурантів справи про корупцію у ФІФА.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

За словами співрозмовників видання, саме Вальке, який вважається найближчим соратником глави Міжнародної федерації футболу Йозефа Блаттера, згадується в матеріалах справи як «якийсь високопоставлений чиновник», який у 2008 році перевів 10 мільйонів доларів з рахунку ФІФА на рахунок функціонера цієї організації Джека Ворнера.

Передбачається, що мова йде про хабарі, які допомогли ПАР отримати право проведення ЧС-2010 року. У число підозрюваних Вальке поки не входить.

Жером Вальке у короткому коментарі газеті заявив, що не причетний до цього переводу. Керівник футбольної федерації ПАР Данні Йордан, у свою чергу, повідомив, що переказані 10 мільйонів доларів були не хабарем, а вкладенням у розвиток футбольної інфраструктури в країнах Карибського басейну.

Як повідомлялося раніше, 27 травня у Швейцарії були заарештовані сім високопоставлених чиновників ФІФА, підозрюваних в участі в корупційних схемах. В середу ФІФА тимчасово відсторонила від будь-якої пов’язаної з футболом діяльності 11 осіб, у відношенні яких ФБР, мін’юст і податкове відомство США ведуть розслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.