Росія виділяє рекордні суми на модернізацію армії

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.06.2015 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25082

Москва фінансує оборонну сферу з секретних фондів, обсяг яких цього року перевищив 3,2 трлн рублів ($ 60 млрд)

Про це повідомляється на сайті Bloomberg з посиланням на Інститут економічної політики (Інститут Гайдара).

Як зазначається, зростання витрат на нове військове оснащення відбувається за рахунок скорочення фінансування соціальної складової, а також витрат у сфері охорони здоров’я.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, у минулому році Росія виділила на оборону більше 84 млрд доларів, випередивши усі країни світу, окрім США та Китаю.

Повідомляється, що Росія почала активну мілітаризацію та переозброєння.

«Уряд має два актуальних завдання: зміцнення безпеки на всіх рівнях суспільства і стимулювання інноваційної діяльності з метою побороти макроекономічний застій", - заявив директор Центру аналізу стратегій і технологій та радник Міністерства оборони в Москві Руслан Пухов. Він також зазначив, що «вирішенням обох проблем стане активізація розвитку ВПК».

Разом з тим, представники Національної академії оборони Латвії стверджують, що кінцевою метою Росії є впровадження "стану перманентної війни, як природного стану в країні".

Як заявив Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав, «ми не можемо повною мірою усвідомити наміри Путіна, ми можемо лише припустити, якими вони будуть, виходячи з можливостей Росії, військової модернізації, стратегії та високих амбіцій Путіна».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.