У Москві і Вашингтоні прокоментували спробу наступу російських бойовиків

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.06.2015 00:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25085

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявляє, що нове загострення ситуації на Донбасі є спробою уникнути виконання Мінських домовленостей.

«Ті, хто намагаються загострювати ситуації на лінії зіткнення, хто б це не був, свідомо чи несвідомо переслідують мету не дати рухатися вперед щодо інших, політичних, економічних та гуманітарних аспектів виконання Мінських домовленостей. Поки люди зайняті стріляниною, є привід не займатися політичними реформами», – сказав Лавров у середу, 3 червня, у Москві.

У США висловили занепокоєння черговим загостренням ситуації на Донбасі. За словами речниці Державного департаменту Марі Гарф, спроби захопити нові території України, означатимуть для Росії додаткову плату.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.