Меркель не бачить передумов для повернення Росії у G7

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 5.06.2015 11:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25088

Канцлерка Німеччини переконана, що передумов для швидкого повернення Росії до клубу провідних світових держав зараз немає.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель висловила сумнів щодо можливого швидкого повернення Росії до клубу Великої сімки (G7), хоча й визнала необхідність співпраці з Москвою з багатьох питань, повідомляє агентство dpa.

"Звісно, це своєрідна втрата, - сказала вона про неучасть Росії у саміті G7. - Однак це (виключення Росії. - Ред.) була необхідність, оскільки ми бачили анексію Криму і бої у Донецьку та Луганську, чим Росія значною мірою порушила те, що я вважаю європейським мирним порядком після Другої світової війни", - зазначила Меркель в інтерв’ю німецькому телеканалу RTL, оприлюдненому у четвер, 4 червня.

Канцлерка переконана, що необхідно дочекатися зміни політики Кремля. "Багато хто говорив, що Німеччина залишиться розділеною, однак зараз ми возз’єднані. Деякі речі тривають довго, однак ми маємо побачити зміну в оцінці дій Росії, якої я поки не бачу", - цитує Меркель інформагенція dpa.

Росія потрібна як "конструктивний партнер"

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, своєю чергою, теж зауважив, що виключення Росії з G7 було необхідним кроком, однак не самоціллю. "Я певен, що ми не можемо бути зацікавлені у збереженні формату G7 в довгостроковій перспективі", - цитує слова Штайнмаєра, сказані у четвер, 4 червня, інформагенція Reuters. На думку міністра, Росія необхідна як конструктивний партнер у подоланні багатьох конфліктів в усьому світі, зокрема, на Близькому Сході.

Президент Росії Владімір Путін вже другий рік поспіль не братиме участь в зустрічі представників семи провідних держав світу. Цьогорічний саміт G7 відбудеться 7-8 червня в замку Ельмау в Баварії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.