Суд зупинив Підрахуя у дорозі до ЦВК. Але, окрім суду на нього чекає “Пора”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.04.2007 23:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2509

Печерський районний суд м. Києва ухвалою зупинив дію Постанови Верховної Ради України від 2 квітня про дострокове припинення повноважень членів ЦВК. Підрахуй публічно погрожує суддям звільненням.

Відповідно суд також скасував дію постанови про „Про скасування Постанови Верховної Ради України „Про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії”.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Як зазначено в повідомленні прес-служби, до суду, з позовом про визнання незаконними та нечинними зазначених Постанов, звернулись члени Комісії Анатолій Писаренко, Жанна Усенко-Чорна та Валерій Шелудько.

При цьому в обґрунтування позову вони зазначили, що під час прийняття оскаржуваних постанов Верховною Радою було порушено статтю 30 Закону України „Про Центральну виборчу комісію”, яка встановлює виключний перелік підстав для припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії, якими є позивачі.

Ще одним аргументом їх обґрунтування була та обставина, що Верховна Рада України не мала права приймати зазначені постанови, оскільки їх прийняття відбулось після оприлюднення Указу Президента України про дострокове припинення її повноважень.

Розглянувши позовну заяву, суд ухвалив до вирішення по суті їх адміністративного позову зупинити дію прийнятих 2 квітня ц.р. зазначених постанов Верховної Ради.

Тим часом сам Ківалов у інтерв'ю журналістам сьогодні зазначив, що він готовий провести засідання відновленої ЦВК. При тому він зазначив, що поки не вирішив, чи варто складати депутатський мандат, щоб перейтиу ЦВК, чи залишитися народним депутатом. Він, як і його колеги-більшовики, вважає Указ Президента про розпуск парламенту неконституційним.

Між тим, виступаючи по українському телебаченню, Ківалов вдався до відкритих погроз суддям Печерського суду, які розглядають по суті позов членів ЦВК. Він сказав, що звільнить їх з роботи, оскільки він є членом Вищої Ради юстиції.

Власне, цим пан Ківалов-Підрахуй продемонстрував наочно, який він юрист, а тим більше - шо зловживати службовим становищем для нього настільки буденно, що він цього й не помічає.

Тим часом, партія “Пора” поставила біля приміщення ЦВК декілька наметів, в яких чергують її активісти. Як заявив лідер “Пори” Каськів, партія ухвалила рішення захистити законний склад ЦВК й недопустити ганьби України, нагадавши, що звільнення Ківалова відбувалося у зв'язку із рішенням Верховного Суду України, яке набуло чинності і оскардженню не підлягає. Тому, за словами пористів Підрахуй може потрапити до приміщення ЦВК хіба що “через каналізацію”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.