У Великобританії вважають, що Росія не готується до наступу на Донбасі

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 7.06.2015 16:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25094

Велика Британія не вважає, що Україна перебуває на порозі нового наступу російських або проросійських сил.

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд

Про це в інтерв’ю ВВС заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд.

Про загрозу російського вторгнення після активізації боїв біля Мар’їнки раніше цього тижня заявив президент України Петро Порошенко.

На думку пана Хеммонда, загострення ситуації та бої біля Мар’їнки свідчать, що Москва не відмовляється від найрадикальнішого сценарію.

"Були певні тривожні ознаки нарощування активності як російських сил, так і підконтрольних Росії сепаратистських сил. З нашої точки зору, немає явних ознак того, що все це є передумовою російського наступу. Але це говорить нам, що Владімір Путін залишає собі всі можливі варіанти дій й не виключає військового варіанту", - заявив британський міністр у недільній програмі ВВС "Шоу Ендрю Марра".

Він додав, що за результатами зустрічі "Великої вісімки" у Німеччині і майбутнього засідання Європейської ради країни Заходу збираються дати зрозуміти Москві, що не будуть терпіти порушення Росією зобов’язань за Мінськими угодами.

Не провокувати без необхідності

Пан Хеммонд також зазначив, що російська доктрина "асиметричної війни" і розміщення ракет під Калінінградом серйозно дестабілізують країни НАТО й вимагають адекватної відповіді, проте такої, щоб не провокувати Росію без необхідності.

Відповідаючи на запитання щодо ставлення до пропозицій США повернути до Європи ракети середньої дальності, міністр обмовився, що детального обґрунтування цієї ідеї ще не бачив.

"Але я вважаю, що правильно викликає занепокоєння те, що росіяни розвивають, як вони її називають, доктрину асиметричної війни", - зазначив Філіп Хеммонд.

"Вони тиснуть, часто використовуючи маріонеток, маскуючи свій контроль над ними, як вони це роблять на сході України. Вони розміщують значну кількість ракет у анклаві Калініграда (біля кордонів. - Ред.) Польщі, що сильно дестабілізує східноєвропейські країни НАТО", - додав міністр.

На запитання про те, чи допоможуть протидіяти цьому ракети середньої дальності, пан Хеммонд відповів: "Тут потрібно витримати дуже крихкий баланс. Ми повинні надіслати Росії чіткий сигнал, що ми не дозволимо їй переступити наші червоні лінії".

"Варто визнати, що і в росіян є відчуття, що їх оточують і на них нападають. І не потрібно провокувати їх без необхідності", - заявив британський міністр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.