Футбольний скандал. Росія і Катар можуть втратити право на чемпіонати

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 8.06.2015 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25096

Росія і Катар можуть втратити право на проведення чемпіонатів світу з футболу у 2018 та 2022 роках відповідно, якщо з’являться докази про хабарництво під час процедури їх вибору, заявив чиновник ФІФА Доменіко Скала.

"Якщо буде надано докази, що голоси були куплені, тоді результати голосувань можуть визнати недійсними", - сказав він в інтерв’ю швейцарській газеті Sonntags Zeitung, опублікованому в неділю.

"Однак поки таких доказів немає", - додав він.
Пан Скала - голова комісії з аудиту та дотримання правил ФІФА.

Він уже робив подібну заяву в 2013 році, але на тлі останнього корупційного скандалу в ФІФА його слова звучать як більш серйозне попередження.

Наприкінці травня у Цюриху поліція Швейцарії затримала сімох високопосадовців ФІФА, яких у США підозрюють у корупції. Усього в рамках цього розслідування фігурують 14 осіб.

На тлі цього скандалу очільник ФІФА Зепп Блаттер оголосив про свою відставку - лише за кілька днів після того, як його переобрали на пост президента.

Американська і швейцарська влада зараз розслідують обставини присудження Росії і Катару прав на проведення чемпіонатів світу.

Самі ці країни заперечують звинувачення в підкупі та інших протиправних діях.

Тим часом міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що Англія не буде претендувати на чемпіонат світу з футболу 2022 року, навіть якщо з’ясується, що Катар отримав право на чемпіонат через підкуп.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.