Окупаційні війська Росії на Донбасі - це близько 42,5 тисяч бойовиків

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.06.2015 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25097

На Донбасі нині перебувають близько 42,5 тис. російських військових та бойовиків.

Про це на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО у Києві заявив міністр оборони Степан Полторак.

Він наголосив, що Росія продовжує виступати головним організатором та спонсором збройного протистояння на сході України, крім того, триває приховане постачання зброї та підготовка збройних формувань.

«На сьогоднішній день спільне угруповання збройних сил РФ та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецька і Луганська нараховує близько 42,5 тис. осіб», - сказав Полторак.

За словами міністра, «лише танків вони мають 558 одиниць, а бойових машин, артилерійських систем та іншого озброєння - такої кількості озброєння, як мають ці угруповання, вистачило б для середньої європейської держави».

Говорячи про Крим, Полторак зазначив, що у Криму значно збільшилася кількість озброєння і техніки.

"Якщо таким чином буде продовжено нарощення угрупувань, ми не виключаємо, що до 2017 року Російська Федерація може вдвічі збільшити чисельність своїх військ у Криму та сформувати там потужне об’єднання загальною чисельністю 43 тисячі осіб", - сказав міністр.

Крім того, Полторак зауважив, що, не зважаючи на міжнародні зобов’язання РФ, "існує висока ймовірність розміщення на території півострові носіїв стратегічної ядерної зброї".

"Фактично, Росія формує в Криму потужне угрупування військ для гарантованого утримання окупованої території і відстоювання своїх інтересів – все, що стосується України та інших держав", - сказав він.

Довідка. З 27 лютого 2014 озброєні люди без розпізнавальних знаків блокували і захоплювали військові, прикордонні та державні об’єкти в Криму.

16 березня нелегітимна влада АРК провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% взяли в ньому участь, проголосували за приєднання Криму до РФ.

18 березня в Кремлі Владімір Путін і представники нелегітимної влади Криму підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття в Росію Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб’єктів.

Практично всі країни світу не визнали територіального поділу України, засудивши дії Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.