Росія зупиняє польоти стратегічних бомбардувальників після аварії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.06.2015 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25100

У Росії зупинили польоти стратегічних бомбардувальників Ту-95 до з’ясування причин аварії одного з них, що сталася в Амурській області на російському Далекому сході.

Ту-95 ВПС РФ

Як повідомили в Міністерстві оборони Росії, бомбардувальник під час злету викотився поза межі злітно-посадкової смуги в перебігу планових навчально-тренувальних польотів на аеродромі з назвою «Українка». Боєкомплекту на борту не було. Кілька членів екіпажу (точного числа в Міноборони не назвали) зазнали травм і були шпиталізовані.

Це вже третя за тиждень аварія літаків Військово-повітряних сил Росії. 4 червня винищувач МіГ-29 упав біля полігону Ашулук в Астраханській області через несправність двигуна, а у Воронежі при посадці перекинувся винищувач-бомбардувальник Су-34, в якого не спрацював гальмівний парашут. В обох випадках льотчики залишилися живі.

Стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 останніми місяцями стали одним із головних елементів демонстрації Росією своєї нової військової присутності поза її межами, зокрема, на півночі Європи чи біля Японії. У кількох із таких польотів ці літаки створювали небезпеку для цивільної авіації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.