Ситуація на фронті: російські бойовики атакували Широкіне

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.06.2015 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25118

На Маріупольському напрямку ворог здійснив обстріли наших позицій зі 152-мм гармат поблизу с. Мирне та Бердянське. Також тривають важкі бої у Широкиному.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, у прилеглих населених пунктах на окупованій території – Саханці, Безіменному, Дзержинському бойовики зосередили значні сили мінометів та великокаліберної артилерії і активно її застосовують. Внаслідок цих обстрілів с. Широкине, яке ще донедавна було популярним курортом, перетворилося на руїни.

Нагадаємо, що все озброєння калібром понад 100 мм підлягає відведенню від лінії зіткнення на відстань, з якої неможлива прицільна стрільба по позиціях протилежної сторони.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту. Противник продовжує передислоковувати бойову техніку ближче до лінії зіткнення, зокрема зафіксовано неодноразове використання танків з боку НЗФ. Також не вщухає вогонь ворожих 120-мм мінометів та 122-мм гармат, які дислокуються на території зруйнованого аеропорту і селища Спартак. Окрім цієї ділянки оборони, противник порушив режим тиші південніше – в Мар’їнці, Красногорівці і Старогратівці, а також північніше – в районі Горлівки.

На Луганському напрямку обстановка не менш складна – вчора бойовики здійснили обстріл наших позицій в районі Новотошківського з реактивних установок «Град» та 152-мм гармат. Не вщухають бої і північніше – в районі Трьохізбенки та Сокільників, де відбулося бойове зіткнення з противником. Тривають ворожі обстріли та провокації поблизу Попасної, Золотого, Щастя та станиці Луганської. Через систематичні провокації бойовиків та небезпеку для мирних мешканців рух через лінію зіткнення в Луганській області наразі заборонено.

Вчора в зоні АТО наші прикордонники і військові зафіксували 28 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 13 – було поранено. З огляду на активізацію бойових дій, численні провокації та застосування важкого озброєння з боку противника, сили АТО понесли втрати по всій лінії зіткнення.






 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.