Російська пропаганда переграла українських дипломатів?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.06.2015 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25121

Полк «Азов» не будуть тренувати за гроші США, а Україна не отримає американські ПЗРК.

Конгрес ухвалив відповідні поправки до законопроекту H.R. 2685 «Про видатки на оборону у 2015 році» («Department of Defense Appropriations Act of 2015») за ініціативи конгресмена-демократа Джона Кон’єрса та конгресмена-республіканця Теда Його. Про це повідомляє сайт конгресмена-демократа Кон’єрса (John Conyers).

При цьому сайт конгресмена також називає полк «Азов» неонацистським.

«Я вдячний, що Палата представників учора одноголосно ухвалила запропоновані мною зміни покликані гарантувати, що наші військові не готуватимуть членів огидного (repulsive – ред.) неонацистського батальйону «Азов» і що небезпечні ПЗРК не потраплять до України та Іраку», – наводить слова Кон’єрса його сайт.

«Якщо і можна зробити простий висновок із участі США у закордонних конфліктах, то він полягає у наступному: треба уникати небажаних наслідків. Як це добре проілюструвала участь США у Афганському конфлікті під час радянського вторгнення, надто активна військова підтримка та перенасичення конфлікту зброєю може призвести до дестабілізації і зрештою зашкодити нашим власним національним інтересам», – також відзначив Кон’єрс.

Натомість в добровольчому полку Національної гвардії України «Азов» Радіо Свобода повідомили, що наразі не мають офіційного коментаря щодо рішення американських конгресменів не тренувати бійців полку за гроші США.

«Дуже добре, що конгресмени про це думають, тільки шкода, що вони забули Будапештський меморандум», – так Радіо Свобода прокоментував це рішення речник командира полку «Азов» Олександр Алфьоров.

Полк «Азов» у червні 2014 року брав участь у звільненні Маріуполя від бойовиків угруповання «ДНР». Нині бійці цього полку перебувають на передовій Маріупольського напрямку, зокрема, в районі Широкина. У складі «Азова» є люди різних поглядів, у тому числі і праворадикальних.

Укладений у 1994 році Будапештський меморандум передбачав в обмін на відмову від ядерної зброї гарантії територіальної цілісності України. Цей меморандум підписали Росія, США, Велика Британія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.