День Росії «відзначили» як годиться - провокаціями проти українських дипломатичних представництв

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.06.2015 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25124

У Москві сьогодні вночі невідомі імітували напад на посольство України.

Напад на Генконсульство України в Ростові на Дону

у РФ, сьогодні після святкування дня Росії приблизно о 22.30 близько ста молодих людей підійшли до посольства України в Москві на Леонтієвському провулку.

Відразу після цього до дипломатичного представництва під’їхало близько 10 автобусів з бійцями ОМОН. Після невеликої паузи і переговорів лідерів цієї групи молодиків з поліцейськими, несподівано близько 20 людей вибігли з боку поліцейських і не зустрівши опору зі сторони правоохоронців, почали кидати яйця у бік посольства.

В результаті «атаки» частина яєць потрапила в автомобілі посольства, а частина - у меморіальну дошку в пам’ять загиблим людям при вибуху в цьому будинку 1919 року, що є пам’ятником історії, і охороняється російською державою

За нападниками погналися поліцейські та деяких затримали.

Після цього присутні біля дипмісії почали скандувати «Не дозволимо осквернити наш прапор», «Не забудемо, не пробачимо». Через 3 хвилини молодь залишила територію біля посольства.

У Ростові-на-Дону «організована група невідомих» влаштувала погром Генерального консульства України в РФ.

Про це повідомив український консул Олександр Ковтун.

«Сьогодні вночі, близько 00.50, кілька десятків людей влаштували погром нашого консульства – розбито 17 вікон, зірвана табличка консульства. У диппредставництво кидали цеглини, яйця, помідори і сміття, будівля облили зеленкою», - сказав Ковтун.

За його словами, судячи з пошкоджень будівлі, нападники використовували біти та палиці.

Ковтун наголосив, що напала на консульство організована група людей у масках, причому вони прибули з центральної частини міста, де знаходяться управління ФСБ РФ і поліції. Ковтун зазначив, що відразу після нападу до консульства прибули російські журналісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.