Лавров і Керрі поговорили про прогрес у виконанні Мінських домовленостей

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.06.2015 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25133

У телефонній розмові, яка відбулася ввечері 15 червня, державний секретар США Джон Керрі закликав міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова, щоб Росія надалі скористалася з переговорів для встановлення миру на Донбасі.

Про це повідомив прес-секретар Держдепартаменту Джон Кірбі.

«Під час телефонної розмови з російським міністром закордонних справ Лавровим держсекретар Керрі закликав Росію скористатися майбутніми зустрічами Тристоронньої контактної групи та її робочих підгруп для прискорення прогресу у виконанні мінських домовленостей», – сказав Кірбі.

В МЗС Росії за наслідками розмови заявили, що «при обговоренні проблематики кризи в Україні глави зовнішньополітичних відомств підтвердили необхідність виконання всіма сторонами мінських домовленостей і підтримали якнайшвидше скликання в Мінську робочих підгруп контактної групи, в рамках яких повинен бути налагоджений прямий стійкий діалог Києва з Донецьком і Луганськом».

Крім того, сторони обговорили ситуацію в Сирії, Ірані, Ємен і питання роботи Арктичної ради.

Сьогодні, 16 червня, у Мінську має відбутися зустріч учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі представників від сепаратистів.

«У зустрічі візьмуть участь Гайді Тальвіні (спецпредставник ОБСЄ – ред.), Леонід Кучма (представник України – ред.), Азамат Кульмухаметов (представник Росії – ред.)», – повідомила напередодні у Фейсбуку речниця Леоніда Кучми Дарія Оліфер. Початок зустрічі, за її словами, запланований на 16:00. Як заявила Оліфер, перед цією зустріччю відбудуться засідання трьох підгруп – із безпеки, політичних і гуманітарних питань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.