Чого варте слово Кремля: Росія досі тримає в Криму 35 українських кораблів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.06.2015 13:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25140

Росія не віддала Україні військові та інші кораблі, які дислокувалися у Криму.

Піратське захоплення корабля ВМС України російським спецназом. 2014 р.

Про це повідомив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

У червні минулого року Російська Федерація ухвалила рішення про призупинення повернення військового майна з окупованого нею Криму на материкову частину України і з того часу не поверталася до його виконання.

«Згідно з офіційними даними, на території Автономної Республіки Крим 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення, в тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвет «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», ракетний корвет «Придніпров’я», кораблі управління «Славутич», морські тральщики «Чернігів» та «Черкаси», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», підводний човен «Запоріжжя» та низку інших суден і кораблів забезпечення. Також на території Автономної Республіки Крим залишилися дві одиниці літаючого човна БЕ-12 – літак і один вертоліт Мі-9», – уточнив Селезньов.

Як повідомлялося раніше, за інформацією, яку надали в Міноборони у березні 2015 року, загалом на території Криму залишилося 4,881 тис. одиниць озброєння та військової техніки Збройних сил, а саме: ракетно-артилерійського озброєння – 349 од.; бронетанкової техніки – 172 од.; автомобільної техніки – 4360 од.

Станом на липень 2014 року повідомляли про 21 військовий корабель, який так і не повернули.

Нагадаємо, Росія з 16 червня минулого року в односторонньому порядку припинила виконання заходів з перевезення до України військової техніки з Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.