Наміри РФ збільшити ядерний потенціал суперечать урегулюванню ситуації в Україні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.06.2015 10:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25146

У США вважають, що намір президента РФ Владіміра Путіна збільшити ядерний потенціал Росії до понад 40 нових міжконтинентальних ракет є таким, що суперечить урегулюванню ситуації на сході України.

Про це прес-секретар Білого Дому Джош Ернест сказав на брифінгу у Вашингтоні.

"Правдивим залишається той факт, що такого роду бряцання зброєю не має нічого спільного з тим, щоб урегулювати конфлікт (в Україні – ред.)", - зазначив Ернест.

Речник Білого Дому вважає, що посилання до застосування ядерного арсеналу навпаки призводить до ескалації ситуації з "бряцанням зброєю", що є непотрібним та неконструктивним кроком.

При цьому Ернест відзначив, що введений режим санкцій проти Росії обмежує доступ Росії до економічних ресурсів, і у цій ситуації постає питання, "чи буде Росія насправді спроможною досягти успіху, слідуючи тим багатьом твердженням і погрозам, які висуває президент Путін".

"Отже, знову, ми як і раніше занепокоєні цим брязканням зброєю, що немає нічого спільного з урегулюванням конфлікту в цьому регіоні світу, і саме тому, ми продовжуємо дуже серйозно ставитися до 5 статті договору про створення НАТО (Північноатлантичний договір від 4 квітня 1949 року – ред.) та продовжуємо вживати кроків, які, за нашим переконанням, є важливими для підтримання колективної безпеки для Сполучених Штатів та наших союзників", - резюмував Ернест.

Як повідомлялося раніше, президент РФ розповів про збільшення кількості міжконтинентальних балістичних ракет в арсеналі російської армії.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (SIPRI), конфлікт в Україні може стати каталізатором для збільшення військових витрат в Європі та РФ.

За даними SIPRI, з усієї кількості ядерної зброї у світі 7260 боєголовок належать США, 7500 – Росії. Далі у списку йдуть Велика Британія (215), Франція (300) та Китай (260).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.