Після арешту майна Росія погрожує Бельгії діями у відповідь

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.06.2015 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25152

До МЗС Росії викликали посла Королівства Бельгії в РФ і пригрозили у відповідь на арешт російського майне в Бельгії вдатися до “адекватних дій”.

У відповідь на арешт російського державного майна судовими виконавцями в Бельгії у зв’язку з рішенням арбітражного суду за позовом компанії "ЮКОС Юниверсал Лимитед" Росія може вдатися до "адекватних дій". Про це у четвер, 18 червня, повідомив офіційний сайт міністерства закордонних справ РФ. Згідно з повідомленням, у четвер до міністерства викликали посла Королівства Бельгії в Росії Алекса Ван Меувена і виразили йому рішучий протест щодо арешту рахунків посольства РФ та низки інших російських організацій в Бельгії.

Дипломатичному представнику Бельгії вказали, що російська сторона розглядає такі дії компетентних бельгійський органів як "відверто недружній акт" та "грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права".

Якщо "забезпечення нормального функціонування російських установ та юридичних осіб" не буде відновлене, російська сторона буде змушена розглянути питання "адекватних заходів у відповідь" щодо майна Королівства Бельгії в Росії, у тому числі й майна бельгійського посольства в Москві, а також його юридичних осіб. Посол Бельгії запевнив, що негайно поінформує владу своєї країни про заявлений протест російської сторони, йдеться у повідомленні сайту російського МЗС.

Росія оскаржить арешт майна

За словами міністра юстиції РФ Алєксандра Коновалова, Росія оскаржить рішення бельгійської влади про арешт російського майна у цій країні. Про це очільник мін’юсту РФ заявив у четвер, 17 червня, передає "Інтерфакс". Його колега по уряду - голова МЗС Росії Сєргєй Лавров - заявив в інтерв’ю радіостанції "Эхо Москвы", що розбиратися з претензіями на російське майно за кордоном слід у судовому порядку.

Крім того, як повідомляють російські ЗМІ, голова мінекономрозвитку Росії Алєксєй Улюкаєв визнав ризик поширення арешту держмайна РФ і на інші країни, окрім Бельгії та Франції. Водночас міністр зазначив, що обсяг заморожених державних коштів за кордоном незначний, і категорично виключив будь-які виплати Росією по справі "ЮКОСу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.