ЄС продовжив санкції проти Росії до кінця січня 2016 року

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.06.2015 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25158

Європейський Союз до 31 січня 2016 року продовжив санкції проти Росії через її роль у конфлікті в Україні.

Це рішення, ухвалене на засіданні міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, слідує за рішенням представників Євросоюзу 17 червня продовжити санкції щодо енергетичного, військового та фінансового секторів Росії та заборонити ще на рік інвестиції до окупованого українського Криму.

Економічні секторальні санкції щодо Росії включають обмеження у сфері кредитування ключових російських держбанків, оборонних підприємств і компаній нафтової промисловості.

Крім того, ЄС впровадив обмеження на постачання до Російської Федерації зброї й військової техніки, військових технологій і технологій подвійного призначення, а також високотехнологічного обладнання та технологій для видобутку нафти.

Санкції були запроваджені спершу на рік – у липні 2014 року як відповідь на анексію Росією Кримського півострова і ймовірну підтримку Москвою озброєних проросійських сепаратистів в Україні.

У березні керівники урядів Євросоюзу вирішили, що тривалість обмежувальних заходів щодо Росії буде пов’язана з повною реалізацією мінських угод.

Про це у Twitter написала 22 червня речниця Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Майя Коціянчич.

«ЄС продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року з метою повної реалізації мінських угод», – зауважила вона.

Також були продовжені до червня наступного року санкції ЄС щодо Криму. Цей крок Рада міністрів закордонних справ ЄС зробила попри те, що залишалися побоювання, що Греція може в останню хвилину використати право вето. Тим часом, із боку Росії лунають заяви, що продовження галузевих обмежень з боку Заходу це – «політичний шантаж».

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди виконуються не повністю, сторони конфлікту звинувачують одна одну в постійному порушенні домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.