“Нормандська четвірка” вимагає демілітаризації Широкиного

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.06.2015 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25173

Глави МЗС “нормандської четвірки” після зустрічі в Парижі підтвердили відданість мінським домовленостям як “єдиному можливому шляху” подолання кривавого протистояння на Донбасі".

У Парижі в ніч на середу, 24 червня, завершились перемовини міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки". Глави МЗС Німеччини, Франції, України та Росії підтвердили відданість мінськими угодам як "єдиному можливому шляху подолання конфлікту" на Сході України. Головним результатом чотиригодинної дискусії, за словами глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, стала домовленість міністрів про те, щоб добитися припинення вогню і демілітаризації Широкиного.

Це село, розташоване за 10 кілометрів від Маріуполя, стало ареною жорстоких боїв між українською армією та проросійськими бойовиками уже після підписання мінських домовленостей. "Ми сподіваємося, що проклали шлях до локального припинення вогню", - цитує Штайнмаєра агенція AFP. При цьому німецький міністр закордонних справ зазначив, що конфліктуючі сторони під контролем інспекторів ОБСЄ ще повинні підтримати цю ініціативу "нормандської четвірки". Якщо подібну угоду вдасться реалізувати, "це могло б статит прикладом для інших регіонів", - вважає Штайнмаєр.

Глава МЗС Німеччини висловив задоволення легким прогресом у роботі робочої групи з економічних питань. За його словами, обговорено багато проектів, у межах реалізації яких цілком можна собі уявити співпрацю Росії, України та сепаратистів в інтересах Донбасу. "Ідеться, наприклад, про відновлення зруйнованих мостів чи ремонт пошкоджених систем водопостачання", - цитує Штайнмаєра агенція dpa.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі також засвідчив пріоритет мінських угод. "У Парижі ми всі підтримали відданість Мінську. Росія також. Подивимось, хто і як цю відданість реалізовуватиме", - написав глава МЗС у своєму Twitter і додав: "Для нас три теми залишаються визначальними: припинення вогню, обмін полонених і вибори за стандартами ОБСЄ"
.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.