У НАТО вважають, що Росія несе особливу відповідальність за встановлення миру на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.06.2015 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25175

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що єдиним шансом для встановлення миру на Донбасі є повна імплементація сторонами мінських домовленостей, особлива відповідальність в якій належить Росії.

Про це генеральний секретар НАТО сказав перед засіданням комісії «Україна-НАТО» на рівні міністрів оборони у четвер в Брюсселі.

«Найкращий шанс для миру – це повна імплементація Мінських угод, я закликаю всі сторони зробити це. Росія несе особливу відповідальність у цьому контексті», – сказав Столтенберґ.

За його словами, загроза відновлення інтенсивних боїв на сході України зберігається.

«Конфлікт в Україні вже призвів до загибелі шести тисяч людей, порушення припинення вогню тривають, як і раніше є загроза відновлення тяжких боїв», – сказав Столтенберґ.

Генеральний секретар НАТО заявив про продовження політики підтримки України в оборонній сфері.

«Ми ніколи не визнаємо анексію Криму. Ми хочемо бачити міцну, незалежну і процвітаючу Україну. Тому ми допомагаємо Україні реформувати збройні сили і оборонні інституції. Ця допомога включає програми захисту від кіберзагроз, а також командування, контроль, логістику», – додав очільник НАТО.

У середу й четвер, 24 і 25 червня, у Брюсселі проходитиме зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО. За наслідками засідання очікується низка рішень щодо зміцнення колективної оборони Північноатлантичного союзу. Зокрема, планують схвалити посилення сил швидкого реагування НАТО і прискорити ухвалення рішень про їхнє розгортання в разі потреби, а також поліпшити координацію тилового забезпечення військ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.