Путін виправдовує гонку озброєнь якимись, відомими йому, загрозами

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.06.2015 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25177

Президент Росії Владімір Путін заявив, що буде послідовно продовжувати розвиток збройних сил.

Про це він сказав на прийомі на честь випускників вищих військових навчальних закладів

"Ми бачимо, що в сьогоднішньому світі чимало викликів і ризиків, у тому числі неподалік від наших кордонів. Тому сильна, оснащена сучасною зброєю армія – це запорука суверенітету і територіальної цілісності Росії, це гарантія мирного і спокійного життя мільйонів наших співгромадян. Впевнений, що ви це добре розумієте. Тому ми будемо послідовно продовжувати розвиток збройних сил, завершимо розпочаті в останні роки структурні перетворення, які підвищують ефективність системи військового управління та оперативність у прийнятті рішень", - сказав Путін.

Він заявив, що Росія – відкрита країна світу, яка виступає за зміцнення співпраці та партнерства з усіма, хто до цього готовий.

"У нас немає і не може бути агресивних планів. Ми нікому не погрожуємо і будь-які спірні питання прагнемо вирішити виключно політичними засобами, з повагою ставимося до міжнародного права та інтересів інших країн", - сказав він.

За словами Путіна, сьогодні активно зміцнюються стратегічні ядерні сили, підрозділи військово-космічної оборони, суттєво зріс бойовий потенціал практично всіх видів і родів військ. Відповідно до держпрограми озброєння, військові арсенали поповнюються новими зразками озброєння і військової техніки, і це не тільки бронетехніка, авіація, підводні та надводні кораблі: серйозно збільшена поставка високоточної зброї, бойових роботів, безпілотних літальних апаратів, заявив Путін.

Крім того, він зазначив, що кардинально зросла інтенсивність бойових навчань, почастішали раптові перевірки військ.

Від "Аратти": ми, українці, вже другий рік поспіль відчуваємо на собі, мабуть, "особливу повагу" Кремля до міжнародного права. В окупованому Криму та Донбасі. За безпосередньої участі у бойових діях військових частин російської армії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.