В Росії роздали премії пропагандистам за кращу брехню про війну

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.06.2015 10:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25182

У Росії відома різко пропагандистською спрямованістю телепрограма “Вести недели” і її ведучий Дмітрій Кісєльов отримали російську телевізійну премію “Тефі” в номінації “Інформаційна программа”.

У категорії "Ведучий інформаційної програми" ці нагороди отримали журналісти телеканалу "Росія-1" Марія Сіттель і Андрій Кондрашов, які ведуть головний випуск щоденної програми "Вести" о 20-й годині; ця програма теж відома останнім часом антиукраїнською спрямованістю й сюжетами на підтримку сепаратизму в Україні.

Кондрашов, отримавши премію, заявив: "Це премія для всіх, хто в полі, на передовій, на Донбасі".

І в номінації "Репортер чи оператор репортажу" одну з премій отримали кілька журналістів за "Серію спеціальних репортажів із Донбасу" на телеканалі "Росія-1". Серед інших, премію "Тефі" як найкращий актор телесеріалу отримав посмертно український актор Богдан Ступка за роль у російському багатосерійному телефільмі "Якось у Ростові", що був знятий іще 2012 року.

Російські державні засоби інформації і більшість формально незалежних останнім часом ведуть пропагандистську кампанію, серед того й за кордоном, щоб просувати позиції Кремля з таких питань, як становище в Україні чи "руйнівна роль США у світі", при цьому вдаючись до спотворення подій чи й до прямої дезінформації. Працівники російських ЗМІ часто нелегально перебувають в окупованій частині Донбасу, позитивно висвітлюючи діяльність керованих Росією сепаратистів. Через такі дії Росії в Європейському союзі й НАТО розробляють програми протистояння російській пропаганді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.