Ситуація на фронті: російські бойовики демонстративно ігнорують мінські домовленості

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.06.2015 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25194

На Маріупольському напрямку противник здійснив серію потужних артилерійських та мінометних обстрілів наших позицій по всій лінії фронту на цій ділянці від Новотроїцького до Широкиного.

Бойовики змінили тактику, ведучи вогонь з важкого озброєння навіть у світлу пору доби. Ці провокації приносять страждання мирним мешканцям – згідно з повідомленнями ОБСЄ, с. Широкине залишили мирні мешканці.

На Донецькому напрямку найбільш складна ситуація – під Мар’їнкою, де регулярно відбуваються ворожі провокації із застосуванням стрілецького та важкого озброєння. Противник веде вогонь із західних житлових районів Донецька. Не припиняється ворожий вогонь і північніше, в районі Красногорівки, Пісків та Авдіївки. В околицях Горлівки обстановка також нестабільна, але контрольована. Бойових зіткнень і фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ тут не зафіксовано.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися на північ від Бахмутської траси – в районі Кримського та Сокільників. Також зафіксовано ворожі збройні провокації поблизу сел. Золоте і Станиці Луганської. Незважаючи на те, що перестрілки тривали цілий день, фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. Сили АТО перебувають у високій бойовій готовності і адекватно реагують на агресію бойовиків. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 було поранено в західних передмістях Донецька.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.