Під час обшуку у прокурорів Київщини вилучили $500 тис. хабарів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.07.2015 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25216

У Києві затримали першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено загалом близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", - повідомив він.

При цьому у Шапакіна під час обшуку було знайдено $130 тис. в кабінеті, $30 тис. і €22 тис. в будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, а також документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн та незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси.

При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Зазначається, що операція проводилась під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака.

Також Найєм повідомив, що за результатами цієї операції було відкрито кримінальну справу щодо...Давида Сакварелідзе. Справу відкрив перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир за статтею "захоплення державних установ".

"Справа в тому, що у ході затримання чиновників був використаний загін Альфа, яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", - підсумував депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.