У Росії триває «полювання на відьом»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.07.2015 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25222

Рада федерації Росії склала «патріотичний стоп-лист», до якого внесли 12 іноземних некомерційних організацій, що працюють в Росії.

Як повідомила спікер Ради Федерації Валєнтіна Матвієнко, 8 липня стоп-лист передадуть у Генеральну прокуратуру і МЗС Росії.

Після перевірки ці відомства повинні будуть ухвалити рішення про внесення цих організацій у список небажаних організацій, якщо будуть знайдені порушення закону. Хто саме увійшов в стоп-лист, Матвієнко не розповіла. За її словами, необхідність його розробки пов’язана з тиском, який Росія відчуває з боку країн Заходу. Вона вважає, що ці організації займаються політичною діяльністю.

Наприкінці червня Рада федерації Росії оголосив про намір розробити так званий «патріотичний стоп-лист». За даними ЗМІ, в список, зокрема, можуть потрапити Фонд Карнегі, Transparency International, Human Rights Watch, Amnesty International, фонд «Міжнародний меморіал», Freedom House, Фонд імені Роберта Боша і Фонд Чарльза Стюарта Мотта.

Генпрокуратура Росії раніше не змогла перевірити на «небажаність» деякі з цих організацій. У відомстві заявили, що перевірка неможлива, оскільки іноземні неурядові організації перебувають поза юрисдикцією Росії.

Президент Росії Владімір Путін підписав закон про небажані іноземні й міжнародні організації 23 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.