На голову Конституційного суду, як і на Голову ЦВК, “наїхав”, виявляється, двічі судимий громадянин

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.04.2007 18:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2523

Янукович в телефонній розмові з Іваном Домбровським вимагав від нього заяву про звільнення. Заява «Нашої України».

«Наша Україна» заявляє, що з боку правлячої коаліції та керівництва уряду розгортається системний тиск на Конституційний Суд України та Центральну виборчу комісію України.

Сьогодні зранку, прем’єр-міністр України Янукович в особистій розмові з головою Конституційного Суду Іваном Домбровським вимагав його відставки або якнайшвидшого ухвалення рішення щодо неконституційності Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».

Про це Іван Домбровський особисто повідомив Президента України. Наслідком тиску на Голову Конституційного Суду України стала його госпіталізація.

«Наша Україна» розцінює дії Віктора Януковича як пряме та зухвале порушення законів України, принципу незалежності роботи судової гілки влади та втручанням в роботу інституту, діяльність якого регламентована Конституцією України. Такі дії перших осіб держави ми розцінюємо як ознаку повернення до авторитарних методів управління часів режиму Кучми.

Окрім цього, починаючи з ранку 4 квітня, група депутатів від партії регіонів, соціалістів та комуністів захопила робоче приміщення Голови Центральної виборчої комісії України Ярослава Давидовича та заблокувала роботу із підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. Наголошуємо, що такі дії представників розпущеного парламенту є зухвалим перешкоджанням виконанню Указу Президента України та містять ознаки кримінального злочину.

«Наша Україна» звертається до Генеральної прокуратури України з вимогою дати правову оцінку діям прем’єр-міністра України. Також вимагаємо від захисників правопорядку забезпечити нормальні умови для роботи Центральної виборчої комісії з метою виконання Указу Президента України та організації позачергових виборів до парламенту, призначених на 27 травня 2007 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.