У Новій Зеландії тролінг в Інтернеті став кримінальним злочином

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.07.2015 02:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25235

За законом, ті, хто використовують лексику з погрозами, залякуваннями або образами на адресу іншої людини в мережі, можуть бути оштрафовані або навіть отримати тюремний термін.

У Новій Зеландії з 13 липня набуде чинності закон, згідно з яким кібербулінг (знущання в мережі) і онлайн-тролінг визнані кримінальними злочинами.

Про це повідомляє Business Insider Australia.

Парламент країни ухвалив Harmful Digital Communications Bill (з англійської - «Закон про шкідливі цифрові комунікації») ще минулого тижня.

За законом, ті, хто використовують лексику з погрозами, залякуваннями або образами на адресу іншої людини в мережі, можуть бути оштрафовані або навіть отримати тюремний термін. Також караються користувачі, що займаються підбурюванням, знущаннями і приниженнями. Всього в законі прописані 10 принципів поведінки в Інтернеті, які можуть викликати занепокоєння в іншої людини.

Відслідковувати виконання нових правил будуть суд і уповноважене агентство, пише The Verge. Вони будуть обробляти скарги і взаємодіяти з онлайн-майданчиками, такими як Facebook, Google і Twitter, на предмет видалення протиправного контенту. Ресурси будуть пропонувати авторам самостійно стерти їх образливі коментарі, а якщо вони цього не зроблять протягом 48 годин - блокувати.

Порушників чекають штрафи в 33,5 тисячі доларів для приватних осіб і 134 тисячі доларів для юридичних. В особливих випадках - тюремне ув’язнення до двох років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.