В ЄС відреагували на події в Мукачево

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.07.2015 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25257

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, посол Ян Томбінський заявляє, що Євросоюз очікує ретельного розслідування інциденту у Мукачевому та притягнення до відповідальності причетних до протиправних дій осіб.

Про це йдеться у заяві Томбінського на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

"Я дуже сподіваюся на швидке припинення протистояння в Мукачевому. Вкрай важливим є негайне припинення будь-яких незаконних дій та дотримання верховенства права. Тільки держава і державні органи уповноважені мати виняткове право на забезпечення громадського порядку і використання зброї. ЄС очікує, що інцидент буде ретельно розслідуватися владою, і виконавці протиправних дій будуть притягнуті до відповідальності", - заявив Томбінський.

Як повідомлялося раніше, у Мукачевому сталася вулична стрілянина з пожежею на АЗС. У ЗМІ повідомляли, що йдеться про комплекс «Антарес», де зійшлися бійці «Правого сектора» та близькі до нардепа Ланьо озброєні особи. Також повідомляли, що на місці подій присутній сам нардеп Ланьо.

Повідомляється, що створено міжвідомчу слідчу групу з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області, хід розслідування взято на особистий контроль Генеральним прокурором України, операція зі знешкодження злочинців триває.

Нардеп Мустафа Найєм, посилаючись на інформацію від місцевих жителів, повідомив, що причиною збройного інциденту став переділ ринку контрабанди цигарок.

Віктор Балога, що виступив перемовником між владою і "Правим сектором", заявив, що заблоковані бійці готові скласти зброю, якщо накаже Ярош.

За словами речника ПС, бійці підрозділу в Мукачеві здаватися не планують.

Наразі Дмитро Ярош веде переговори із президентом України Петром Порошенком та головою Служби безпеки України Василем Грицаком.

Акивісти на Банковій повідомили, що "Правий сектор" стягує підрозділи до Мукачева.

За інформацією Антона Геращенка, двоє із заблокованих під Мукачевим бійців ПС склали зброю. У самому ПС заперечили таку інформацію.

Водночас, інші бійці ПС продовжують переховуватися від правоохоронців, які їх переслідують.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.