Янукович згоден піти на вибори, якщо Ющенко залишиться непоступливим

Автор/джерело -  © «proUA»



Дата публiкацiї - 4.04.2007 20:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2526

Партія регіонів піде на вибори, якщо Президент Віктор Ющенко та опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради.

Прихильники Партії регіонів

Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович виступаючи перед представниками дипломатичного корпусу в Україні.

«Якщо Президент і опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради, а напруження в країні сягне свого апогею, тоді своє вирішальне слово має сказати народ», - сказав Янукович.

«Це не наш вибір. Більше того, люди не хочуть нових виборів і це підтверджують останні соціологічні дослідження. Але ми будемо змушені йти на вибори. Ми не боїмося виборів – ми впевнені у перемозі», - підкреслив Янукович.

«Ми боїмося втраченого часу і втрачених можливостей. Ми категорично не сприймаємо жодних рішень за рамками Конституції. Ми будемо твердо захищати Конституцію і використовувати всі наявні владні повноваження для покращання життя людей», - додав він.

Крім того, Янукович зазначив, що за будь-яких обставин уряд «і я, як Глава Уряду, забезпечимо спокій і стабільність в країні».

Прем’єр також застеріг керівників усіх військових формувань від виконання будь-яких злочинних наказів від кого б вони не надходили.

Крім того, Янукович переконаний, що шлях переговорів, діалогу, пошуку компромісів ще не вичерпаний. «Ми за те, щоб знайти рішення, від якого виграли б усі – і Президент, і Уряд, і коаліція, і опозиція. Для цього треба відійти нарешті від усталених стереотипів. Подати один одному руку», - сказав Янукович. «І тим більше, не повертатися до риторики 2004 року, не допустити розколу країни, що може статися в результаті неправомірних дій з боку Президента», - додав він.

Від "Аратти": Якщо хтось не зрозумів, спробуємо пояснити зміст "месіджа" Януковича: він визнає лише право сили. Будь-яке послаблення з боку Президента і його команди - і Україна програє.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.