Нардеп Ланьо намагався виїхати з України

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.07.2015 17:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25280

Народний депутат Михайло Ланьо, який вважається одним із фігурантів кривавих розборок у Мукачевому, намагався виїхати з України.

Народний депутат Михайло Ланьо

Про це на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій в Мукачевому повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк.

Однак, за його словами, Ланьо добровільно передумав покидати територію України.

“У пункті пропуску Тиса була проведена перевірка документів, ідентифікація особи. Депутат передумав і повернувся назад, на територію України”, - сказав заступник голови Держприкордонслужби.

Генеральна прокуратура і прикордонники мають забезпечити, щоб з України не виїхали причетні до конфлікту в Мукачевому.

Про це журналістам після засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій у Мукачевому заявив секретар ТСК Валерій Пацкан.

“Я підняв це питання, щоб Генеральна прокуратура взяла на контроль, щоб Держприкордонслужба змогла попередити та запобігти покиданню території України тими особами, які причетні до цих злочинів”, - сказав Пацкан.

Разом з тим, за його словами, у правоохоронних органів немає підстав затримувати будь-яку людину, в тому числі народного депутата Михайла Ланьо доти, доки вона не стане фігурантом кримінального провадження і їй не буде повідомлено про підозру.

Як сказав Пацкан, сесія ВР не закрилась, тому в разі потреби народні депутати зможуть зібратися у сесійній залі.

Довідка. У Мукачевому 11 липня сталася стрілянина. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між учасниками «Правого сектора» і людьми з оточення народного депутата Ланьо. За версією представників «ПС», Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки «ПС» почав заважати потокам контрабанди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч. 3 ст. 258 - терористичний акт.

Декілька бійців «Правого сектора» після стрілянини ховаються в лісі на Закарпатті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.