Ситуація на фронті: російські бойовики поновили обстріли мирного населення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2015 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25288

На Луганському напрямку противник провів серію вечірніх обстрілів наших позицій в районі Щастя і Станиці Луганської. Здебільшого НЗФ використовували гранатомети, також зафіксовано роботу ворожих мінометів та зеніток

Ці обстріли не мали жодного воєнного значення, проте вкотре постраждали цивільні – пошкоджено три будинки і є значні руйнування інфраструктури. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента Україниз питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної режим тиші дотримувався повною мірою.

На Донецькому напрямку після короткої паузи НЗФ знову застосували важку артилерію в районі Світлодарська та Горлівки. Зокрема, бойовики застосували нову тактику ведення артилерійського вогню вздовж лінії фронту. Приміром, НЗФ обстріляли наші позиції поблизу с. Лозове зі 152-мм гармат, причому вогонь вівся не з південного, а західного напрямку – з сел. Гольмівський, що знаходиться на іншому боці Світлодарського водосховища на відстані понад 10 км.

Також під мінометним та артилерійським вогнем противника опинилися сили АТО, що дислокуються на північ, захід і південний захід від Горлівки. Противник у світлу пору доби вів сильний вогонь з важкого озброєння, розміщеного на щонайменше чотирьох майданчиках.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Противник використовує всі наявні системи озброєння, окрім реактивної артилерії. Значно посилилася інтенсивність ворожого вогню поблизу Мар’їнки та околиць, щоправда, переважно з легкого озброєння. Внаслідок мінометного обстрілу с. Березове поранено жінку.

На Маріупольському напрямку противник здійснив кілька короткотривалих провокацій із застосуванням стрілецької зброї по всій лінії фронту – на дальніх підступах до Докучаєвська, Тельманового та Маріуполя. Зокрема, у Гранітному зафіксовано роботу ворожих снайперів. Підкреслюємо, що тут бойовики відкривали вогонь лише у темну пору доби.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли біля Горлівки і Донецька.

Бойовики продовжують зухвалі провокації з метою дискредитації Збройних Сил України

Штаб АТО володіє переконливими доказами, що ворог позавчора здійснив низку артилерійських обстрілів контрольованих ними ж територій, внаслідок чого було пошкоджено житлові будинки та місцева лікарня. До Вашої уваги – відео з докладною інформацією з передової.








 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.