Шокін ініціював створення «молодіжної прокуратури»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.07.2015 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25293

За наказом Генерального прокурора України Віктора Шокіна у Генеральній прокуратурі скорочено 3 тисячі посад.

Про це під час брифінгу повідомив Генеральний прокурор України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Таким чином, на сьогодні штатна чисельність посад складає 15 тисяч, як це і передбачено Законом України «Про прокуратуру», що вступив в силу 16 липня цього року.

Генеральний прокурор повідомив про те, що 20 липня розпочався прийом документів для участі у відкритому 4-хетапному конкурсі на заміщення близько 700 вакантних посад керівників та заступників керівників місцевих прокуратур, запросивши усіх бажаючих, хто має певний досвід і відповідає критеріям відбору, взяти в ньому участь.

Окрім того, зазначив Віктор Шокін, на цьому реформа не повинна зупинятись і проінформував, що він прийняв рішення про створення так званої «молодіжної прокуратури».

За словами керівника прокуратури, на конкурсній основі з числа студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів будуть відбиратися перспективні молоді люди, які мають бажання працювати в органах прокуратури.

На думку Генерального прокурора, вони можуть брати безпосередню участь в роботі Генеральної прокуратури України. Також їм може бути надане право обговорення на засіданнях колегії усіх аспектів діяльності ГПУ та можливість надавати пропозиції з цих питань, які будуть враховані. «У подальшому з них навіть можуть бути обрані Генеральний прокурор України та заступники», - наголосив Віктор Шокін.

Метою цього кроку реформування є завчасне забезпечення приходу до прокуратури нових молодих людей, які будуть знайомі з організацією роботи прокуратури, видами діяльності та функціями.

«Прокуратура повинна повністю оновитись – повинні прийти нові, кваліфіковані, підготовлені до роботи в прокуратурі кадри», - наголосив Генеральний прокурор.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.