Маріонетки озвучили забаганки Кремля щодо українських виборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.07.2015 22:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25296

Представники так званих «ЛНР і ДНР» вимагають від влади України узгодити з ними закон про вибори.

У спільній заяві представників терористів йдеться про вимогу «обговорення з Донбасом закону про вибори і його переголосування у Верховній Раді за підсумками цих обговорень».

Зокрема, бойовики вважають за необхідне «прийняти поправку, яка введе в дію закон про особливий статус Донбасу».

«Верховна Рада повинна переголосувати як по законові, так і по поправках до Конституції України, оскільки вони не були ані узгоджені з нами, ані винесені на обговорення в рамках Мінського процесу. У текст Конституції необхідно внести опис і прописати постійну основу особливого статусу Донбасу», - йдеться в тексті заяви бойовиків.

Крім того, терористи заявили, що нібито «підтримують пропозицію голови Європейського парламенту Мартіна Шульца, в якій він рекомендував зберегти на наступний рік поточний формат вирішення конфлікту, у тому випадку, якщо він не вирішиться до кінця терміну дії угоди Мінськ-2, який закінчується в нинішньому році».

Як повідомлялося раніше, в Мінську в закритому для ЗМІ режимі пройшли засідання робочих груп із врегулювання конфлікту на Донбасі.

Згодом голова ОБСЄ Івіца Дачич заявив, що тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі на сьогоднішній зустрічі в Мінську не досягла прогресу в питанні проведення місцевих виборів на Донбасі.

Також зазначимо, контактна група у Мінську узгодила відвід танків та зброї калібром менше 100 мм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.