Російське міноборони офіційно відмовилося від полонених спецназівців ГРУ

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.07.2015 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25301

За офіційним документом МО РФ обидва російських громадянина перебували на Донбасі як цивільні особи і ніяких завдань російських органів влади не виконували.

Міністерство оборони Росії у відповідь на запит російському правозахиснику Сєргєю Кривенку надіслало документ, в якому стверджує, що затримані на Донбасі військовослужбовці Головного розвідувального управління Росії Алєксандр Алєксандров та Євгєній Єрофєєв приїхали в Україну вже будучи звільненими з російської армії. Відповідний документ-відповідь отримав представник Ради з прав людини при президентові Росії, директор проекту «Громадянин і армія» Сєргєй Кривенко, передає «Газета.ру».

Як йдеться в документі, затримані Алєксандров та Єрофєєв проходили військову службу в армії Росії, але «події, пов’язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов’язані з її проходженням».

Відповідь надійшла Кривенку від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Росії Сєргєя Боцвіна.

Міноборони Росії досі не відповіло на жоден запит української сторони, заявляли раніше адвокати затриманих.

Спецназівців Алєксандра Алєксандрова і Євгенія Єрофеєва затримали 16 травня під час бойових дій біля міста Щастя Луганської області. Тоді внаслідок боїв, за даними штабу АТО, загинув один український військовий. За даними української влади, на допиті обидва затриманих повідомили, що служать у 3-й бригаді російського ГРУ. У Міністерстві оборони Росії це спростували, щоправда – не документально. Водночас Алєксандров і Єрофеєв заявляли, що нічого не знають про своє звільнення. СБУ звинувачує затриманих російських військових у тероризмі.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.