Туркменістан пришвидшив будівництво газогону для експорту газу в Європу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.07.2015 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25306

Туркменістан пришвидшив будівництво газопроводу «Схід-Захід», який можна буде використовувати для поставок туркменського газу до Європи.

Про це 23 липня повідомило інформагентство Trend.az з посиланням на міністерство нафти, газу і мінеральних ресурсів Туркменістану.

Раніше повідомлялося, що влада країни планує завершити будівництво об’єкту до 2015 року.

Згідно з планом, трубопровід покликаний об’єднати в єдину систему всі великі газові родовища Туркменістану, а також створити умови для експорту туркменського газу на світові ринки в будь-якому напрямку. Газогін з протяжністю в 300 км пролягатиме дном Каспійського моря до берегів Азербайджану і постачатиме по 30 млрд кубометрів комерційного газу з найбагатших родовищ на сході до міжнародних систем газопроводів на заході країни.

Як повідомляється, Туркменістан є одним з ключових гравців на ринку газу в регіоні Каспійського моря і Середньої Азії, а експерти вважають газопровід «Схід-Захід» оптимальним маршрутом для доставки туркменських енергоносіїв на європейський ринок.

Нагадаємо, раніше в Єврокомісії заявляли, що диверсифікація джерел енергії та постачальників енергоносіїв є для ЄС ключовим засобом підвищення власної енергетичної безпеки. Попри тиск Газпрому ЄС не хоче збільшувати поставки російського газу - натомість в Європі вирішили шукати нові джерела постачання енергоносіїв, освоюють нові технології, розвивають власні ресурси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.