Російські депутати запропонували обмежити кількість іноземних страв в ресторанах

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.07.2015 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25320

Депутат російської Держдуми від КПРФ Вадім Соловйов готує проект закону про внесення змін щодо діяльності підприємств громадського харчування.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Згідно з повідомленням, законодавець пропонує зобов’язати ресторани і кафе, які не є національно спеціалізованими, мати у своєму меню не менше 50% страв традиційної російської кухні.

На думку депутата, це повинно привести до відродження та розвитку гастрономічних традицій Росії і посприяти залученню іноземних туристів.

«Якщо подивитися на громадське харчування в Москві, то в очі впадає велика кількість французької, італійської, японської кухні, і це навіть не завжди національні ресторани. Я - російська людина і з величезним задоволенням вживаю страви російської кухні, але в центрі міста, навколо Держдуми, рідко можна зустріти заклад з меню, що представляють саме наші національні страви», - зазначив російський депутат.

Як повідомлялося раніше, російські режисери Нікіта Міхалков і Андрєй Кончаловскій звернулися до президента РФ Владіміра Путіна з проханням надати підтримку у створенні вітчизняноїмережі швидкого харчування «Едим дома!». У своєму листі вони зазначили, що мають намір працювати з російськими продуктами. Інвестиції в проект Міхалков і Кончаловскій оцінили в 971,8 млн рублів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.