США назвали дії Росії в Україні безвідповідальними

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.07.2015 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25322

Сполучені Штати Америки вважають, що Росія продовжує розпалювати конфлікт на сході України на порушення мінських домовленостей, і ці її дії непередбачувані й безвідповідальні, заявив посол США в Україні Джеффрі Паййєтт.

Він звернув увагу, що події на сході України свідчать: «Кремль і його маріонетки зберігають здатність продовжити захоплення територій у тому місці і в той час, коли забажає Кремль».

«Наші принципи і спільні трансатлантичні цінності поставлені на кін у перебігу конфлікту, що відбувається в Україні. Засадничий принцип поважання міжнародних кордонів і територіальної цінності поставлений під загрозу. Україна є передовою лінією в захисті свободи в Європі», – сказав дипломат, спілкуючись із журналістами.

Посол закликав Росію і підтримуваних нею сепаратистів у частині сходу України виконати мінські домовленості, зокрема, в частині виведення з території України російських військ і озброєнь, звільнення всіх заручників, серед народного депутата Надії Савченко, і відновлення контролю України за всім протягом її міжнародного кордону.

Росія, всупереч усім доказам, продовжує твердити, що не причетна до конфлікту в частині сходу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.