У Кремлі пояснили своє ветування трибуналу щодо Боїнга

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.07.2015 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25332

Росія заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу у справі авіакатастрофи пасажирського літака Boeing 777 через “політизованість ініціативи”.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

Ідею щодо створення міжнародного трибуналу в Росії вважають "нав’язаною".

"Російська Федерація, всіляко намагаючись запобігти розколу в РБ ООН і перевести питання у конструктивне русло, не визнала можливим пропустити нав’язуване Раді Безпеки політизоване рішення, проголосувавши проти нього", – йдеться в повідомленні.

При цьому, у МЗС уточнили, що Росія пропонувала дочекатися міжнародного розслідування трагічної катастрофи з 298 загиблими, а ідею створення трибуналу назвали "контрпродуктивною". З аналогічними заявами раніше виступали президент РФ Владімір Путін і представник Росії в ООН Віталій Чуркін.

Як повідомлялося раніше, Радбез ООН не зміг створити Трибунал по розслідуванню причин катастрофи рейсу МН17 над Україною через вето, яке наклала Росія з цього питання. Загалом 11 членів засідання проголосували «за» створення Трибуналу, три утрималися і тільки РФ голосувала «протии».

Крім того, представник Росії при Радбезі Віталій Чуркін допустив обмовку під час доповіді, зауваживши, що сподівається на «безкарність щодо тих, хто збивав літак».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.