Західні санкції скоротять ВВП Росії на 9%

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.08.2015 22:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25346

Санкції Заходу, пов’язані з агресивною політикою кремля в Україні, у підсумку коштуватимуть Росії скорочення валового внутрішнього продукту на 9%.

Про це 3 серпня повідомили міжнародні ЗМІ з посиланням на звіт Міжнародного валютного фонду.

«Наслідки санкцій щодо зовнішнього доступу до фінансових ринків та нових інвестиційних технологій затримаються», - йдеться у документі.

Як повідомляється раніше, безпосередній вплив санкцій і контр-санкцій скорочуватиме ВВП на 1-1,5% щороку, тож в найближчі кілька років цей показник знизиться в цілому на 9%. Разом з тим в МВФ попереджають, що чіткий прогноз щодо ВВП за нинішніх обставин неможливо чітко спрогнозувати.

В середньостроковій перспективі аналітики фонду прогнозують РФ «слабке» економічне зростання на 1,5 % щороку, тоді як до кризи 2008 року економіка країни в середньому зростала на 7% за рік.

«Повільні структурні реформи, мляві інвестицій і несприятлива демографічна динаміка впливають на ситуацію», - зазначили у звіті.

Як відомо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська "народні республіки". РФ поставляє терористам зброю і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

У відповідь на агресію Кремля США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія і низка інших країн запровадили проти Росії санкції.

Нагадаємо, 22 червня ЄС продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців.

У липні США розширили список санкцій проти РФ, додавши туди низку прізвищ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.