Німецькі депутати не збираються до анексованого Криму

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.08.2015 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25347

У німецькій Лівій партії стверджують, що її депутати поки не планують відвідувати анексований півострів. А офіційний Берлін вкотре наголосив, що вважає Крим українською територією.

Депутати Бундестагу від Лівої партії поки не планують відвідувати Крим. Про це кореспонденту DW у понеділок, 3 серпня, заявив представник фракції Лівої партії Александер Ной.

Інформацію про можливе відвідання анексованого Росією півострова депутатами Бундестагу услід за французькими та італійськими колегами 3 серпня поширили російські ЗМІ. Однак, як стверджує Александер Ной, його слова з інтерв’ю російському виданню "Известия" були неправильно інтерпретовані. Мовляв, йшлося лише про можливе обговорення цього питання у фракції в другій половині поточного року, однак "ні позитивної, ні негативної відповіді" депутат не давав.

Позиція офіційного Берліна

Офіційний Берлін кваліфікує приєднання Криму до Росії як анексію, яка суперечить міжнародному праву, та заявляє, що ніколи не змириться з таким станом справ. Такої ж думки дотримуються і багато представників Лівої партії, однак її парламентська фракція поки однозначно не сформулювала свою позицію.

Виконавча влада в Німеччині, як правило, жодним чином не коментує зарубіжні поїздки депутатів Бундестагу. Заступниця речника федерального уряду Кристіане Вірц, відповідаючи на запитання кореспондента DW про наслідки можливого візиту парламентарів у Крим, в понеділок, 3 серпня, звернула увагу на це правило, однак додала, що з "точки зору федерального уряду такі поїздки у час, коли Крим все ще перебуває під егідою Кремля, навряд чи можуть стати внеском у справу подолання конфлікту". За словами Вірц, Німеччина і надалі розглядає Крим як частину української території, а тому візити німецьких парламентарів на півострів повинні узгоджуватися з урядом у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.