Фени й електробритви руйнують ДНК?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2007 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2536

За даними учених, пані, що щодня укладають волосся в пишні зачіски за допомогою фенів, а також їхні кавалери, що використовують електробритви, сильно ризикують власним здоров`ям.

Вся справа у тому, що ця нешкідлива на перший погляд побутова техніка представляє загрозу для здоров'я людини.

Як показали експерименти, дія слабкого змінного магнітного поля приводить до пошкодження ДНК і подальшої загибелі кліток. Згубні процеси розтягуються в часі, проте, на думку фахівців, людського життя може бути досить, щоб повною мірою відчути наслідки прагнення до краси і щоденних контактів з фенами і електробритвами.

Як показали результати дослідження, виконаного співробітниками Університету Вашингтона під керівництвом Генрі Леі, у щурів, підданих дії слабкого магнітного поля з частотою близько 60 Гц, через 24 години виявлялося значне пошкодження генетичного матеріалу. Через 48 годин ефект був ще стійкішим. Також в мозку тварин були зареєстровані процеси апоптоза - програмованій загибелі кліток.

Проте, найнебезпечніше в контакті людини і електроприладів те, що негативна дія "знарядь краси", можливо, має властивість накопичуватися.

"Звичайно, жодна людина не піддається безперервній дії електромагнітного поля, що створюються фенами або електробритвами, впродовж декількох діб, а наслідок короткочасних "сеансів опромінювання" досить ефективно усуваються захисними системами організму, - розповів в інтерв'ю кореспондентові Бі-Бі-Сі доктор Генрі Леі. - Проте, не виключено, що ці наслідки можуть бути незворотніми. І, враховуючи той факт, що люди користуються електричними приладами практично щодня впродовж всього свого життя, можна припустити, що цього цілком достатньо для пошкодження головного мозку."

Представник британської Комісії з радіологічного захисту, що прокоментував результати цього дослідження на прохання Бі-Бі-Сі, заявив, що отримані результати потребують перевірки.

В першу чергу необхідно зрозуміти, чи має аналогічний ефект місце у людини. Крім того, він відзначив, що у разі підтвердження висунутою ученими гіпотези, необхідно буде перевірити, як впливає на організм випромінювання пристроїв, підключених до різних електричних мереж, - не виключено, що дія американських приладів, що працюють від мережі з напругою 110 вольт, буде небезпечнішою, ніж ефекти європейської електроніки, розрахованої на 220 вольт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.