Ситуація на фронті загострилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.08.2015 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25364

Обстановка на території проведення АТО знову загострилася.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко,значно зросла кількість ворожих обстрілів наших позицій, особливо на Донецькому і Луганському напрямках. Вперше за минулі два тижні противник застосував проти наших військових реактивну артилерію.

Хроніка подій на сході України за минулу добу

На Луганському напрямку противник продовжує збройні провокації проти українських військових, що тримають оборону у Станиці Луганській. Бойовики відкрили вогонь ввечері, застосувавши гранатомети та міномети. Значно посилилися ворожі обстріли по Щастю: противник обладнав дві основні вогневі позиції на протилежному березі Сіверського Донця. Зокрема, вчора, після довгої перерви, ворог відкрив по наших позиціях вогонь з танків. Також під Щастям активно працюють ворожі снайпери.

В районі Бахмутської траси (на ділянці від Лопаскиного до Оріхового) вчора було спокійно. Натомість дуже неспокійно вчора було у передмістях окупованого Первомайська.

Пізно ввечері противник провів мінометний обстріл українських позицій у Золотому. Найскладніша бойова обстановка – у Троїцькому, що на стику Донецької і Луганської областей. З огляду на географічне розташування цього села, воно регулярно обстрілюється з південного та східного напрямків. Після серії обстрілів зі 120-мм мінометів вдень, після 22 години окупанти відкрили вогонь по наших воїнах з реактивних установок «Град». За оперативною інформацією, бандформування «ЛНР» тримає їх у Стаханові.

Донецький напрямок. На українських рубежах оборони біля Світлодарська обстановка дещо заспокоїлася: танки і ствольна артилерія НЗФ вчора не застосовувалися. Проте провокації ворога тривають, зокрема в прифронтовій смузі активно працюють снайпери бойовиків.

В районі Горлівки вчора було спокійніше, ніж зазвичай. Між 1 та 2 годинами ночі противник здійснив три збройні провокації у Майорську, Кіровому та Ленінському: застосовувалися міномети і гранатомети. Протягом решти дня жодного збройного інциденту не було. Спокійно вчора було і на ділянці фронту від Новгородського до Верхньоторецького.

На західних околицях Донецька ситуація незмінна. Активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення від Авдіївки до Мар’їнки. Противник зосередив на передовій значні сили, а також танки, міномети і артилерію, і активно їх застосовує, незважаючи на Мінські домовленості.

Ввечері у Красногорівці сили АТО відбили атаку ворожої ДРГ. Бій тривав близько двох годин.

Внаслідок ворожих обстрілів в Авдіївці поранено місцевого мешканця, а у Мар’їнському районі частково немає світла.

Противник дещо активізувався і на Маріупольському напрямку. Зокрема, вчора на світанку противник обстріляв з артилерії наші позиції біля Новогригорівки, що між Тельмановим і Волновахою. Також протягом дня зафіксовано три збройні провокації бойовиків у Чермалику. Вогонь вівся з протилежного боку Павлопільського водосховища.

Вчора на території проведення АТО було зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 7 – було поранено.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.